tisdag 4 februari 2014

Att misslyckas med våfflor.

Förra lördagen, då vi var på loppis köpte min man ett våffeljärn för vedspisen. Så länge som han har pratat om ett sådant och nu fann han ett fint exemplar till ett rimligt pris.
Väl hemma tändes vedspisen på stubinen. Måste ju vara varmt som sjutton.

Smeten blandades.

Sen gräddade vi våffla efter våffla. Dock inga ätbara, för det blev bara pajas utav alltihop. Smeten brändes fast, vi slet med att få bort det brända och sen gick ju såklart brandlarmet.
Vi googlade det här med våfflor, gjutjärn och vedspis, men alla tips och rekommendationer hjälpte föga. Vi förblev helt enkelt våffellösa. Eller ja, min man åt det brända degskrapet med sylt och grädde och var väl hyfsat nöjd som bara han kan vara.

Och här var det tänkt att det skulle ha varit en aptitretande bild på frasiga våfflor med sylt och grädde. Men ni får helt enkelt använda er fantasi.
Järnet får nu vila ett (bra) tag. Men skulle någon av er sitta på ett gammalt husmorstips om konsten att grädda våfflor så tar vi tacksamt emot.

Kul att vi testade i alla fall, känner jag.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar